Saturday, December 10, 2011

Vegetable Chow Mein Recipe


Don't have refreshing egg noodles on hand for this chow mein recipe? attempt substituting an Italian pasta. For an additional touch, attempt garnishing the chow mein with a few of sprigs of refreshing coriander leaves prior to serving.
 
Serves three to 4
 Prep Time: 15 minutes
Cook Time: ten minutes
Ingredients:
•1/2 pound refreshing egg noodles
•1 can bamboo shoots
•1 can drinking water chestnuts
•1/2 red-colored bell pepper
•1 cup refreshing snow peas
•2 celery stalks
•2 slices ginger
•2 TB dim soy sauce
•1 teaspoon sugar
•1 TB chinese language program rice vinegar
•1 cup mung bean sprouts
•2 tablespoons essential oil for stir-frying, or as needed
Preparation:
Blanch the noodles in boiling drinking water for three - five minutes, or cook according towards package deal directions.
Prepare the vegetables: Rinse all of the veggies and drain thoroughly. (Rinse the bamboo shoots and canned drinking water chestnuts below cozy operating drinking water for many mins to eliminate any tinny taste). reduce the red-colored bell pepper in half, eliminate the seeds, and reduce into slender strips. String the snow peas and reduce the celery into slender strips about the diagonal Mince the ginger.
Heat the wok and include a few of tablespoons oil. once the essential oil is hot, include the minced ginger and stir-fry briefly till aromatic.
Add the drinking water chestnuts. Stir-fry briefly, and include one other veggies except for your mung bean sprouts. Stir-fry briefly and include the noodles.
Stir from the dim soy sauce, sugar, and rice vinegar. Stir from the bean sprouts. Cook for a few of much more seconds and serve hot.
Each serving consists of (based on three servings): calorie consumption 469*, 76 g Carbohydrates, 16 g Protein, 13 g body fat (2 g Saturated Fat), 72 mg Cholesterol, 8 g Fibre, 907 mg Potassium. An superb supply of potassium. a superb supply of calcium, metal and dietary fiber.
*The calorie count goes decrease to 352 when dependent on four servings.

No comments:

Post a Comment