Monday, December 26, 2011

Mah Gu Gai Pin - Chinese Chicken With Mushrooms


Mah Gu Gai Pin suggests "fresh mushrooms cooked with sliced chicken."

Serves 4
Prep Time: 25 minutes
Total Time: 25 minutesIngredients:
•2 large boneless, skinless, chicken breasts, 7 to 8 ounces each
•Marinade:
•2 tablespoons oyster sauce
•1 tablespoon chinese language rice wine or dried out whitened wine
•Dash of freshly soil dark or whitened pepper
•2 teaspoons cornstarch
•Other:
•4 ounces clean mushrooms, any variety
•5 canned straw mushrooms
•4 ounces canned bamboo shoots
•1/2 cup as well as two tablespoons chicken broth 
•1 tablespoon dim soy sauce
•4 teaspoons oyster sauce
•1 teaspoon granulated sugar
•1/4 teaspoon sesame oil
•1 tablespoon cornstarch
•5 tablespoons essential oil for stir-frying, or as needed
•2 teaspoons minced ginger
 
Preparation:
Rinse the chicken breasts and pat dry. reduce away any additional fat. reduce the breasts into slim strips around two 1/2-inches lengthy and 1/2-inch thick.

Add the marinade components in the direction of the chicken strips, include the cornstarch last and producing utilization of your fingers to blend it in. Marinate the chicken for twenty minutes.

While the chicken is marinating, put together the veggies and sauce. Wipe the clean mushrooms using a damp cloth and slice. Rinse the canned straw mushrooms, pat dried out and slice. Rinse the bamboo shoots below cozy operating water, drain and reduce into 1-inch pieces.

To put together the sauce, in merely a tiny bowl, combine 1/2 cup chicken broth using the dim soy sauce, 4 teaspoons oyster sauce, sugar and sesame oil. Whisk in one tablespoon cornstarch. founded aside.

Heat the wok much more than medium-high to considerable heat. include two tablespoons oil. once the essential oil is hot, include the marinated chicken. Stir-fry until the chicken modifications coloring and is also practically cooked through. eradicate by means of the wok.

Add one tablespoon oil. once the essential oil is hot, include the chopped clean mushrooms. Stir-fry until the consuming water starts to take place out (2 to three minutes). include two tablespoons inside the chicken broth. hold on stir-frying until most inside the fluid has evaporated.

Push the clean mushrooms up in the direction of the sides inside the wok. include two extra tablespoons essential oil using the middle. include the minced ginger and stir-fry until aromatic. include the straw mushrooms. Stir-fry for one minute, then include the bamboo shoots.

Move the veggies up in the direction of the element inside the wok. Give the sauce a fast re-stir and include in the direction of the center inside the wok. Stir quickly to thicken. once the sauce is thick and bubbling, include the chicken back again in to the pan. blend anything together, cook for one more 30 seconds, and serve hot. 

No comments:

Post a Comment