Sunday, December 11, 2011

Flowering Chives - a Stir-fry Recipe Using Flowering Chives


This recipe calls for flowering chives, also known as flowering chinese language chives or flowering leeks. This favorite chinese language delicacy is inexpensive, and occasionally obtainable during the generate area of community supermarkets in inclusion to Asian groceries.
The trick to this simple aspect dish is to not overcook the chives. It goes properly with every little thing from noodles to fish or prawns. Serves two to 4.

Don't know what this herb plant appears like? right here is usually a photo of flowering chives. 
Prep Time: five minutes
Cook Time: seven minutes
Total Time: twelve minutesIngredients:
•2 bunches flowering chives
•2 tablespoons gentle soy sauce
•2 tablespoons chicken broth or water
•1/2 teaspoon sugar
•2 tablespoons peanut or veggie essential oil for stir-frying
•1 teaspoon cornstarch mixed with four teaspoons water
Preparation:
Wash the flowering chives and drain. reduce for the diagonal into 2-inch pieces (use the buds). 
Combine the soy sauce, chicken broth and sugar. established aside.
Heat wok on medium-high heat. include the oil, drizzling reducing the sides. once the essential oil is hot, include the flowering chives. Stir-fry for about one minute, till they turn a brighter green.
Push the chives up for the sides from the wok. include the sauce during the middle. include the cornstarch/water mixture for the sauce, stirring swiftly to thicken.
Mix the sauce using the flowering chives, cook till the sauce is boiling, but don't overcook. Serve immediately.

No comments:

Post a Comment