Sunday, November 27, 2011

Hawaiian Beef Stew - Hawaiian Chinese Recipes

The authors write: "Chinese cooks at Hawaiian ranches produced stew on an available fire, tossing the less-than-tender beef right into a pot of drinking water to simmer all evening long, then adding veggies shortly prior to the cowboys arrived in."

Serves six to 8 
Ingredients:
•2 pounds stewing beef (the authors suggest chuck roast or brief ribs)
•2 tablespoons veggie oil
•3 big onions
•2 (8 ounce) cans tomato sauce (or one (6 ounce) can tomato paste)
•6 method potatoes, minimize towards sizing of little stones
•2 big carrots, minimize towards sizing of bottle corks
•5 cloves garlic
•1 tablespoon as well as one teaspoon salt
•Thickener:
•4 tablespoons flour
•pinch of sugar
•1 tablespoon soy sauce (light soy sauce)
•1 cup water
Preparation:
Finely mince the garlic and half of among the onions. Heat the cooking essential oil inside of a big pot. include the garlic and onions and brown. include the beef and salt and saut right up until beef is completely browned. include tomato sauce and sufficient drinking water to include the beef. deliver to some boil, then turn the heat along and simmer covered, right up until meat is sensitive - a half an hour lengthier (longer for brief ribs). 

Meanwhile, minimize the remaining onions into wedges (six to an onion). include the potatoes towards pot and once more deliver to some boil. Replace the lid and simmer one more half hour. include carrots and cook 15 minutes; include the onions; simmer one more 15 minutes.

Mix the thickener elements (flour, sugar, soy sauce and water) inside of a little bowl. be sure to obtain all of the lumps out. deliver the stew back again as very much as a boil. include thickener, stirring regularly right up until properly combined. Simmer one more ten minutes. Serve on plates more than steaming warm whitened rice.

No comments:

Post a Comment