Sunday, November 27, 2011

Pepper Steak

Serves 4. This recipe for pepper steak is meant to offer a great offer of gravy to pour more than the rice. If you're not huge on gravy, substitute one or two sliced tomatoes for your stewed tomatoes, and include them for the pan using the soy sauce and broth mixture.
Main chinese language courses Recipes File
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: one hour
Total Time: one hour, 15 minutesIngredients:
•1 one /4 - 1/2 pounds sirloin steak
•1 cup sliced mushrooms
•2 bell peppers
•1 method onion, chopped
•1 garlic clove, smashed, peeled and chopped in half
•1 14-ounce can newborn corn
•1/4 cup lighting soy sauce
•3/4 cup beef broth
•1 tablespoon cornstarch
•1 1/2 tablespoons water
•2 tablespoons essential oil or margarine for frying
•2 teaspoons sugar
•1 cup stewed tomatoes
•Salt and pepper to taste
Preparation:
Partially freeze the steak for 15 mins (this can make it less difficult to cut). reduce the steak into slim strips.
Wipe the mushrooms having a damp cloth and reduce into slices to create one cup. get rid of the stems and seeds from your bell peppers, and reduce into slim strips. Peel and chop the onion and garlic clove.
Drain the can of newborn corn.
Combine the soy sauce using the beef broth. established aside.
Combine the cornstarch using the water. established aside.
In a big skillet or Dutch oven, heat two tablespoons essential oil or margarine on method substantial heat. Brown the meat, turning more than once.
Turn the heat comfortably to medium. Push the meat for the facet and include the onion and garlic for the frying pan. include the mushrooms as nicely as the newborn corn. Cook for five minutes.
Add the soy sauce and beef broth. Stir inside sugar. carry to some boil, then decrease the heat, include and simmer right up until the meat is sensitive (25 - 30 minutes).
Add the peppers and stewed tomatoes. include and cook for an additional five - ten minutes. carry to some boil, and stir inside cornstarch and drinking water mixture. Cook, stirring constantly, for four - five minutes, right up until the foods is thick and bubbling. Taste and include salt and pepper if desired. Serve more than cooked rice.

Chinese Steak With Peppers - Stir-fried steak with barbecue sauce and Worcestershire sauce

Nutritional Breakdown (based on four servings, making use of one 1/4 pounds sirloin steak and minimal sodium beef broth):
Each serving contains: calories from fat 457, 22g Carbohydrates, 34 g Protein, 25 g complete weight - 9 g Saturated Fat, 11 g Monounsaturated Fat, three g Polyunsaturated Fat, 89 mg Cholesterol, two g Fibre, 851 mg Sodium, 830 mg Potassium, 67 mg supplement C. a superb organic supply of potassium and supplement C. 

No comments:

Post a Comment