Saturday, November 12, 2011

100 Chinese Foods to Eat Before You Die

Are you a large chinese language courses meals fan? prepared for any challenge?
After getting the now well-known Omnivore’s 100 quiz, I realized 1) 
my score’s fairly good, and 2) it is simply because the writer ran the gamut of Eastern and Western cuisine, large and minimal end, like a accurate omnivore. I made a decision to produce my personal 100 record of chinese language courses meals and beverages that, in maintaining using the spirit of the blog, focuses over a broad definition of chinese language courses food.

I’ve avoided a few of well-known delicacies (like bird’s nest and shark’s fin) 
which i personally believe are possibly overrated or as well scarce to fit on any this type of list. Some meals right here are also existing in other Asian countries, but I incorporated them simply because they are so entrenched in chinese language courses cuisine. additionally to conventional chinese language courses dishes and ingredients, there are also some worldwide interpretations of chinese language courses meals and meals in Hong Kong and Macau which have produced while in the previous hundred or so years. In short, a modern day consider on chinese language courses food.

So duplicate and paste the list, highlight the types you have tried, and allow me learn how you score. Which types can you positively love, which types would you not consume even over a dare?

Enjoy!

(Also examine out Just Hungry’s record of 100 Japanese meals to Try, which was posted just as i experienced been finishing this list.)
 Almond milk
 Ants Climbing a Tree(poetic, not literal, name)
 Asian pear
 Baby bok choy
 Baijiu
 Beef brisket
 Beggar’s Chicken
 Bingtang hulu
 Bitter melon
 Bubble tea
 Buddha’s Delight
 Cantonese roast duck
 Century egg, or thousand-year egg
 Cha siu(Cantonese roast pork)
 Char kway teow
 Chicken feet
 Chinese sausage
 Chow mein
 Chrysanthemum tea
 Claypot rice
 Congee
 Conpoy(dried scallops)
 Crab rangoon
 Dan Dan noodles
 Dragonfruit
 Dragon’s Beard candy
 Dried cuttlefish
 Drunken chicken
 Dry-fried green beans
 Egg drop soup
 Egg rolls
 Egg tart, Cantonese or Macanese
 Fresh bamboo shoots
 Fortune cookies
 Fried milk
 Fried rice
 Gai lan (Chinese broccoli)
 General Tso’s Chicken
 Gobi Manchurian
 Goji berries (Chinese wolfberries)
 Grass jelly
 Hainan chicken rice
 Hand-pulled noodles
 Har gau(steamed shrimp dumplings in translucent wrappers)
 Haw flakes
 Hibiscus tea
 Hong Kong-style Milk Tea
 Hot and sour soup
 Hot Coca-Cola with Ginger
 Hot Pot
 Iron Goddess tea(Tieguanyin)
 Jellyfish
 Kosher Chinese food
 Kung Pao Chicken
 Lamb skewers (yangrou chua’r)
 Lion’s Head meatballs
 Lomo Saltado
 Longan fruit
 Lychee
 Macaroni in soup with Spam
 Malatang
 Mantou, especially if fried and dipped in sweetened condensed milk
 Mapo Tofu
 Mock meat
 Mooncake (bonus points for the snow-skin variety)
 Nor mai gai (chicken and sticky rice in lotus leaf)
 Pan-fried jiaozi
 Peking duck
 Pineapple bun
 Prawn crackers
 Pu’er tea
 Rambutan
 Red bean in dessert form
 Red bayberry
 Red cooked pork
 Roast pigeon
 Rose tea
 Roujiamo
 Scallion pancake
 Shaved ice dessert
 Sesame chicken
 Sichuan pepper in any dish
 Sichuan preserved vegetable (zhacai)
 Silken tofu
 Soy milk, freshly made
 Steamed egg custard
 Stinky tofu
 Sugar cane juice
 Sweet and sour pork, chicken, or shrimp
 Taro
 Tea eggs
 Tea-smoked duck
 Turnip cake(law bok gau)
 Twice-cooked pork
 Water chestnut cake(mati gau)
 Wonton noodle soup
 Wood ear
 Xiaolongbao(soup dumplings)
 Yuanyang (half coffee, half tea, Hong Kong style)
 Yunnan goat cheese

No comments:

Post a Comment