Wednesday, November 30, 2011

Basic Stir-fry Recipe

It's quick to whip up a very simple but tasty stir-fry dish on people nights when you're inside a hurry. The fundamental recipe is as follows:

Serves three - four 

Ingredients:
3/4 - one lb meat
3 cups veggies (or as desired)
3 tablespoons stir-fry sauce 
1 1/2 - two tablespoons oil

Directions:
Slice the meat. If making use of canned or refreshing vegetables, put together as necessary. Heat wok and include oil. When essential oil is ready, include meat and stir-fry right up until 80 % achieved (until the redness during the meat is gone if making use of beef, or right up until chicken turns white). get rid of and established aside. 
Add veggies to wok. include sauce and start stir-frying, mixing the sauce in using the vegetables. include the meat, and stir-fry rapidly.* When veggies are sensitive but not overcooked, get rid of and serve warm more than rice.

*If necessary, at this stage you can push the veggies up for the part with the wok to make certain the meat is completely cooked. 

On nights when you're not pretty so pressed for time, other measures you can carry to include additional of an Asian flavor consist of marinating the meat, tossing a quantity of pieces of sliced ginger and garlic during the essential oil prior to adding other ingredients, and making use of refreshing veggies rather than frozen. 

1 comment:

  1. I like your cooking style. I want to cook this because it has a good direction to follow. Thanks for sharing this basic stir fry recipe.

    Best Stir Fry Recipe

    ReplyDelete