Saturday, November 19, 2011

Chinese Vegetarian Food

Most Chinese language vegetarians are Buddhists, pursuing the Buddhist teachings about minimizing suffering. In addition, a amount of yoga exercise practicers in China are vegetarians or vegans. Nowadays, to be capable to retain wellbeing and fit, far more and far more Chinese language individuals who are not vegetarians or vegans, have a tendency to consume vegetarian foods from time to time. Therefore, vegetarian foods is typical and readily out there in China, although Vegetarianism is only practiced with a fairly little fraction belonging to the population. Moreover, an Emphasis on fresh new veggies creates Chinese language Cuisine ideal for Vegetarians. The mainstays of Chinese language cuisine - noodles, rice, tofu, and veggies - are all existing in vegetarian cooking. It just requires some work and also a little of versatility to locate good vegetarian foods in a amount of restaurants that are not vegetarian restaurants.

Besides big types of vegetables, Chinese language vegetarian foods typically applies Tofu (bean curd), dried out bean curd, nut, mushroom, fungi and alga as its ingredients. Interestingly, you will often locate dishes resembling a kind of meat or seafood. For example, in Fried Mock Oyster, mashed tofu pieces are shaped like an oyster. apart from very good taste, Chinese language vegetarian foods pays a awesome emphasis on displaying a harmonious sense of balance of colours and textures and also flavors.

Here is identified as a record of typical Chinese language vegetarian dishes and/or road food, which includes names in Chinese, Pinyin and English.
Pinyin                                 English Name                                            Chinese Name
wo wo tou                            North-eastern steamed corn bread               窝窝头
dou sha bao                        Sweet bun with red bean paste inside           豆沙包
bai cai mu er                       Cabbage and Mushrooms                            白菜木耳
nan gua gua jiang                Pumpkin candy                                          南瓜挂浆
liang ban huang gua            Cold Cucumber Salad                                  凉拌黄瓜
cui pi dou fu                        Crispy-Skin Tofu                                         脆皮豆腐
jia chang dou fu                   Home-style Tofu                                        家常豆腐
ma la dou fu                       Hot Pepper Tofu                                         麻辣豆腐
di san Xian                         Eggplant with Chilli and Potato                      地三鲜
 
Xianggu Youcai                   Sautéed Cabbage with Mushrooms                 香菇油菜
suan ni bo cai                    Garlic Fried Chinese Spinach                            蒜泥菠菜
jinzhengu ban huanggua     Golden Needle Mushrooms & Cucumber          金针菇拌黄瓜

No comments:

Post a Comment