Tuesday, December 20, 2011

Honey Beef With Sesame Seeds

Beef is marinated in a really honey and soy mixture, stir-fried with oyster sauce and topped with sesame seeds. If desired, toast the sesame seeds preceding to serving.

Serves 2 to 4 
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 7 minutes
Total Time: 22 minutesIngredients:
•1/2 pound flank steak
•1/2 red-colored bell pepper
•1/2 eco-friendly bell pepper
•1 cup mung bean sprouts
•1 stalk celery
•Marinade:
•4 teaspoons fluid honey
•3 tablespoons soy sauce
•1 tablespoon water
•1 eco-friendly onion, chopped
•2 teaspoons cornstarch
•Sauce:
•1 tablespoon oyster sauce
•1/4 cup low-sodium chicken broth
•1 teaspoon granulated sugar
•Other:
•1 clove garlic
•2 slices ginger
•1 teaspoon cornstarch mixed with 4 teaspoons water
•3 tablespoons whitened sesame seeds, toasted
•4 tablespoons essential oil for stir-frying
 
Preparation:
Wash and drain the vegetables. eradicate the stems and seeds through the use of the bell peppers and minimize into slender strips. Rinse and completely drain the mung bean sprouts. String the celery and minimize inside the diagonal into slender strips.
Cut the flank steak throughout the grain into slender strips. Combine using the marinade ingredients, adding the cornstarch last. Marinate the steak for 15 minutes.
Combine the sauce components and build aside.
Heat the wok greater than medium-high heat. include two tablespoons essential oil in the direction of heated wok. once the essential oil is ready, include the beef. Brown briefly, then stir-fry right up until practically cooked through. eradicate through the use of the wok. completely clean out the wok if necessary.
Add two tablespoons oil. include the garlic and ginger and stir-fry briefly right up until fragrant (about 30 seconds). include the eco-friendly pepper as well as the celery. Stir-fry briefly, and include the red-colored pepper.
Push the veggies up in the direction of sides within of the wok. include the sauce inside the center within of the wok. Heat briefly, then include the cornstarch and consuming water slurry, stirring to thicken.
Add the steak back again to the wok. include the mung bean sprouts. combination anything together. Sprinkle using the sesame seeds preceding to serving. Serves two or 4 (as element of the multicourse meal).

No comments:

Post a Comment