Friday, December 2, 2011

Quick and Easy Beef Chow Fun

What can make this dish would be the chewy clean broad rice noodles (hai fun) that soak up the flavor on the sauces. This fast and quick edition of Beef Chow enjoyment utilizes dark bean sauce and little one corn.

 Serves three to 4

More Beef Recipes 
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: ten minutes
Total Time: 25 minutesIngredients:
•1 lb beef flank steak
•5 teaspoons dim soy sauce
•1 tablespoon chinese language courses rice wine or dried out sherry
•1/2 teaspoon sugar
•a handful of drops sesame oil
•1 teaspoon cornstarch
•1/2 pound clean rice noodles
•1 8-ounce can little one corn
•2 garlic cloves
•1 tablespoon chinese language courses dark bean sauce
•1 1/2 to two tablespoons oyster sauce
•5 tablespoons essential oil for stir frying, or as needed
Preparation:
Cut the flank steak throughout the grain into slim strips about 1/4-inch thick. include the dim soy sauce, rice wine, sugar, sesame oil, and cornstarch. Marinate the steak for 15 minutes.

While the steak is marinating, get ready the vegetables: rinse the little one corn in cozy operating drinking water and drain. Smash, peel, and chop the garlic cloves.

If making use of refrigerated rice noodles, rinse them in cozy drinking water to loosen. minimize the noodles into 1/2 to 3/4 inch strips.

Heat the wok and include two tablespoons oil. once the essential oil is hot, include the beef. Lay flat and allow brown for any minute. Stir inside dark bean sauce and stir-fry the beef right up until it is browned and almost cooked through. eliminate through the wok.

Clean out the wok and include two additional tablespoons oil. once the essential oil is hot, include the garlic and stir-fry right up until aromatic. include the rice noodles and stir fry right up until browned.

Push the rice noodles up for the aspect on the wok and include one additional tablespoon oil. once the essential oil is hot, include the little one corn. Stir-fry briefly, then blend using the noodles. Stir inside oyster sauce.

Add the beef back again in to the wok. blend every thing jointly and serve hot.

Reader Rating: five away from five stars
Comments: This recipe is extremely quick and delicious. A chinese language courses buddy of mine says it's far better than foods she's experienced at chinese language courses resturants--high praise! My children aren't keen on little one corn, so I normally substitute with veggies they choose (carrots, snow peas, etc.), but no make any difference the combination, it turns out GREAT!

No comments:

Post a Comment