Friday, December 2, 2011

Beef Lo Mein

Beef and egg noodles are tossed in a very flavorful oyster sauce.

 Serves 4

Beef Lo Mein With Ramen Noodles
Prep Time: 25 minutes
Cook Time: seven minutes
Total Time: 32 minutesIngredients:
•3/4 pound flank steak
•Marinade:
•1 tablespoon soy sauce
•1 1/2 teaspoons cornstarch
•Sauce:
•2 tablespoons oyster sauce
•2 teaspoons dim soy sauce
•4 tablespoons beef broth 
•1 teaspoon granulated sugar
•Other:
•8 ounces refreshing egg noodles or Italian spaghetti
•1 teaspoon sesame oil
•1 big carrot, chopped into 1/2-inch pieces
•1/2 cup chopped cabbage, along the lines of Napa 
•1 clove garlic, chopped
•4 tablespoons essential oil for stir-frying, or as needed
Preparation:
Cut the beef throughout the grain into slender strips. include the marinade ingredients. Marinate the beef for twenty minutes.
While the beef is marinating, put together the remaining ingredients.

In a little bowl, combine the oyster sauce, dim soy sauce, beef broth, and sugar. arranged aside.

Fill a big saucepan with sufficient lightly salted drinking water to include the noodles. take to some boil. include the noodles and cook, uncovered, till they are al dente. Use chopsticks or even a wooden spoon to separate the noodles even though they are cooking.

Drain the noodles and toss using the sesame oil.

Heat the wok more than medium-high to higher heat. include two tablespoons oil. include the beef. Brown briefly, then stir-fry till it modifications coloring and is also nearly cooked. arranged aside.

Add two tablespoons essential oil for the wok. once the essential oil is hot, include the garlic. Stir-fry till fragrant, then include the carrots. Stir-fry for about one minute, then include the shredded cabbage and cook for one extra minute. include the noodles and cook for about two extra minutes.

Add the sauce for the wok. Return the beef for the pan. combine anything collectively and serve hot. 


No comments:

Post a Comment